Претпродаја издања "Радости стварања"
  
  • Издање "Радости стварања", антологије од 62 соло песме Зорана Јовановића, на стихове великана српске поезије, уобличене у 2 диска и 2 књижице луксузног издања са комплетним стиховима у изворном облику, а пропраћеним сликама великих мајстора и илустрацијама вајара Ђорђа Јовановића, од скора се налази у продаји у већим књижарама Лагуна и Делфи као и у доле наведеним књижарама. 


  • Истовремено до издања се може доћи и упитом на маил асоцијације dizasocijacija@gmail.com, ФБ поруком или смс-ом на 0646135845. Промотивна цена важи свима који поруче у наредних месец дана. Музичким стручњацима обезбеђен засебан попуст. Детаљи о уплати и о испоруци на кућну адресу ће бити доставаљени у директној комуникацији. 
Промо видео


BOOKA  Cara Lazara
SRPSKA KNJIŽEVNA ZADRUGA  Kralja Milana
Knjižara MOST PROMETEJ  Novi Sad
MLADINSKA KNJIGA d.o.o. - NOVI SAD
MALA VELIKA KNJIGA  Novi Sad
GIUNTI KNJIŽARE DOO - Novi Sad
IKC SOLARIS  Novi Sad
BULEVAR BOOKS  Novi Sad
DERETA d.o.o. - Knjižara Knez Mihailova
KALIGRAF Zaječar
GIUNTI KNJIŽARE DOO - Kragujevac
GIUNTI KNJIŽARE DOO - Niš
GIUNTI KNJIŽARE DOO - Akademija   Knez Mihailova  


     
На издању се налазе песме којима су велики песници обогатили српску баштину, и то редом: Војислав Илић (2), Иво Андрић (7), Бранко Радичевић (1), Дејан Медаковић (4), Момир Николић (1), др. Василије Топалов (2), Ранко Симовић (1), Бранко Каракаш (1), Мирослав Настасијевић (2), Васко Попа (1), Алексије Марјановић (1), Мирослав Антић (4), Љубивоје Ршумовић (4), Ј.Ј. Змај (10)

Бројне песме, које су послужиле као основ за стварање соло песама из селекције, представљају капитална широко позната дела, а све песме значајно су остварење нашег песништва.

Издање поред едукативне ноте, покушава да пружи својеврсно сведочење о плодном стваралачком периоду  између 1970. и 1985. године, кога су обележили и бројни концерти српске соло песме , и да осврт на извођења уметника који су обогаћивали нашу музичку сцену у протеклих 40 година.

Нумере носе значајан уметнички печат 12 солиста, 4 пијанисте , 2 оркестра који су обележили 3 велика налета у којима су песме снимане и 2 реномирана инжењера звука.


у интерпретацијама које су забележили солисти:

♪ Мирјана Влаовић, сопран
♪ Драгица Николић Танасковић, мецосопран
♪ Душан Јанковић, баритон
♪ Славко Николић, тенор
♪ Тања Обреновић, мецосопран
♪ Верица Пејић, сопран
♪ Дијана Мартиновић , сопран
♪ Катарина Брадић, мецосопран
♪ Изабела Гужвањ, мецосопран
♪ Марија Елтрих, сопран
♪ Марија Брајковић, сопран
♪ Лука Божанић, тенор